Posted on

Inspirovala jsem se na pinterestu. Nebyly tam ale poměry, tak jsem to tam nějak naházela 😀 Šíma to teda zatím moc nejedl, ale mně moc chutnají, tak jemu určitě začnou taky 😀

Ingredience

  • 60 g mrkve
  • 60 g květáku
  • 60 g brokolice
  • 200 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • trocha mléka
  • trocha hladké mouky
  • trocha strouhanky
  • malilinko soli
  • trochu slunečnicového oleje na smažení

Postup

  1. Dej vařit vodu na zeleninu (stačí malý rendlík), zeleninu nakrájej a dej asi na 10-15 minut vařit.
  2. Mezitím si do misky připrav mleté maso, trochu ho posol.
  3. Zeleninu rozmixuj spolu s trochou mléka.
  4. Přidej rozmixovanou zeleninu k masu, přidej trochu mouky a strouhanky a pořádně to smíchej. Přidávej mléko, mouku nebo strouhanku podle potřeby, aby vznikla ne moc tuhá a ne moc tekutá směs. Prostě tak akorát na karbanátky 🙂
  5. Lžící odeber směs na karbanátek – dobře funguje průměr karbanátku asi 4 cm, tloušťka kolem 1 cm. Nepropékají se úplně dobře.
  6. Karbanátky usmaž na oleji nebo upeč v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Mělo by stačit 20 minut na 180 °C.

Fotky