Inspirovala jsem se na pinterestu. Nebyly tam ale poměry, tak jsem to tam nějak naházela Šíma to teda zatím moc nejedl, ale mně moc chutnají, tak jemu určitě začnou taky
Ingredience
- 60 g mrkve
- 60 g květáku
- 60 g brokolice
- 200 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- trocha mléka
- trocha hladké mouky
- trocha strouhanky
- malilinko soli
- trochu slunečnicového oleje na smažení
Postup
- Dej vařit vodu na zeleninu (stačí malý rendlík), zeleninu nakrájej a dej asi na 10-15 minut vařit.
- Mezitím si do misky připrav mleté maso, trochu ho posol.
- Zeleninu rozmixuj spolu s trochou mléka.
- Přidej rozmixovanou zeleninu k masu, přidej trochu mouky a strouhanky a pořádně to smíchej. Přidávej mléko, mouku nebo strouhanku podle potřeby, aby vznikla ne moc tuhá a ne moc tekutá směs. Prostě tak akorát na karbanátky
- Lžící odeber směs na karbanátek – dobře funguje průměr karbanátku asi 4 cm, tloušťka kolem 1 cm. Nepropékají se úplně dobře.
- Karbanátky usmaž na oleji nebo upeč v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Mělo by stačit 20 minut na 180 °C.